KORT OG KONTANT OM IVÆRKSÆTTERI

bæredygtighed, iværksætteri,

Joy Mogensen, borgmester i Roskilde, taler om
bæredygtighed i mere end én forstand.

I sidste uge var jeg til et interessant arrangement, stablet på benene for at undersøge mulighederne for at skabe bedre klynger/samarbejde, særligt i erhvervsmæssige sammenhænge i Roskilde Nord.

Efter en fin velkomst fra Joy Mogensen, borgmesteren i Roskilde, og inspirerende oplæg fra Tina Unger om Herslev-samarbejdet, samt Søren Knudsen fra firmaet Farmbackup, så var der lagt op til forskellige tværgående snakke om mulighederne.

Det er jo oplagt også at snakken kommer omkring iværksætteri i dén sammenhæng, og jeg må sige at jeg fik noget at smile og reflektere over, da en mand fik sagt: “Iværksætteri starter med en helvedes masse uvidenhed, men et brændende ønske om at lykkes med noget. Og der er jo ret stor sandsynlighed for at alt håb falder fuldstændig fra hinanden igen, når man møder bureaukratiet i kommunerne”.

Og dét minder mig om min første kontakt til en stor kommune, da de spæde bæredygtige tanker omkring BEVAR opstod. Meldingen fra kommunens afdeling, som hjælper med erhvervsrådgivning til iværksættere, var: “Nu håber jeg virkelig du vil det her helt vildt meget, for det bli’r lidt op af bakke herfra”. Hvad kan jeg sige? BEVARes!!! Hun fik ret. Jeg ville det meget, og det blev op af bakke. Nu hvor jeg tænker over det – dette til trods for at jeg (delsvist pga. denne oplevelse) gik en stor bue udenom netop denne kommune.

VelBEVARede hilsner
Anette Warming