1T2 – NÅR BRUGT TØJ GAVNER UDSATTE OG BRINGER MENNESKER SAMMEN

De ideer jeg får har sjældent kun ét formål. Det er svært ikke at slå flere fluer på én gang, når man nu kan, og det gør det hele sjovere og mere udfordrende på samme tid. Det er en god kombination. Udover velgørenhed og genbrug, så handler det her projekt også om at være sammen, om at skabe noget sammen og om omstilling mere generelt. Denne gang støtter vi lokalt og dét giver jo også god mening.

I BEVAR har vi fokus på at redesigne brugt denim. I fald du ikke vidste dét i forvejen. Men ind imellem modtager BEVAR donationer af tøj – og ikke kun denim, men fx en masse lækkert strik. Og det har jeg længe haft lyst til at gøre noget fornuftigt med også.
Ideen blev at lave et lille forsøg, hvor jeg har haft mødtes med frivillige og lavet det om til huer og vanter.
Vi har klippet og syet, så vi hele tiden fik skabt to ENS huer eller to ENS par vanter.

Og så er konceptet sådan, at det skal sælges og bruges. Køberen får én hue eller ét par vanter selv, og makkeren donerer vi til værdigt trængende i Roskilde og omegn, via Kafé Klaus, en varmestue hos Kirkens Korshær. Overskuddet fra salget går til Røde Kors.
Noget tilsvarende gjorde sig gældende, da jeg stod bag Roskildelapperne, som har gjort at mange borgere i Roskilde kom til at eje et par grydelapper, lavet af brugte jeans og skjorter. Her var projektet en del af Danmarksindsamlingen, og vi hjalp flere projekter i Afrika med over 50.000 kr.
Det kan vi ikke matche, men jeg har fået nogle erfaringer og overvejer nu hvad vi skal fremadrettet. Lige nu glæder jeg mig bare over at vi får doneret huer og vanter til medmennesker, der skal igennem den danske vinter.

Projektet fik sin egen Facebook side, med hjælp fra en dygtig frivillig, Melina Jørgensen: https://www.facebook.com/1T2.vintergerninger/?ref=ts&fref=ts

Og afhængig af hvornår du læser dette, så kan du måske også finde nogle af tingene til salg på BEVARs webshop.

BEVAR varmen om ørerne
Anette Warming

1t2, bevar

1t2, bevar, genbrug

genbrug, 1t2, en til to, bevar

en til to, genbrug, bevar

en til to, bevar, genbrug

en til to, 1t2, genbrug, bevar,

en til to, 1t2, genbrug, bevar,

en til to, 1t2, genbrug, bevar,